Thursday, 22 April 2010

Nieuwe workshop

Ondanks de vele berichten en verzoekjes nog steeds geen blog over mijn bezoek aan Londen :) Later deze week meer info en duidelijkheid :)
Tot die tijd, er is weer een nieuwe mogelijkheid om een workshop Romantic Cookies te volgen, oftewel het decoreren van koekjes met icing.

Locatie van de workshops is veranderd. Alle Taarten werkt samen met Cook and Book in Arnhem. Ja, die mooie winkel van vorig blog...Dus behalve een hele leuke, informatieve en inspirerende workshop kun je ook nog genieten van een winkel gevuld overheerlijke kookboeken (waaronder veel boeken over taart/decoratie).

Inschrijven voor de workshop is simpel. Volg deze link naar de webshop van Cook and Book, bestel de workshop en je plekje is definitief!

Tot zaterdag 22 mei aanstaande!

Saturday, 10 April 2010

Cook & Book Arnhem; Inspiratie

Weer terug uit Londen. En zoveel verhalen, inspiratie, ontmoetingen en ideeën rijker. Meer daarover in mijn volgende blog, waarom pas in een volgende blog? Ook meer daarover in een volgende blog.. :)
Maar omdat inspiratie alom belangrijk is en niet alleen in Londen te vinden is, dit blog. Het is voor mij zelfs dicht bij huis en ik ben er inmiddels kind aan huis :)

Ik heb de “vreemde”gewoonte om kookboeken te lezen, zoals men ook wel een roman leest. Ik lees ze in het Nederlands, in het Engels, in het Italiaans en met een beetje woordenboekenhulp ook soms in het Frans.
Ik lees ze primair om inspiratie op te doen voor nieuwe smaken, nieuwe recepten, maar soms ook om de mooie foto’s van landen, plaatsen en gerechten. Ik ben dol op kookboeken in de “nieuwe stijl”, waarbij de auteur iets persoonlijks vertelt bij elk recept. Ik ben verzot op “antieke” kookboeken. Ik koester dan ook “Het kookboek van de Haagsche School” dat ik van mijn oma kreeg, de kaft ligt inmiddels los naast het boek. Stukgelezen.
En ik vind het heerlijk om mensen te treffen die genieten van (h)eerlijke smaken.

Zo “vond” ik dus ook Cook&Book. Kon ik voorheen alleen maar naar Amsterdam om mezelf te verliezen tussen allemaal kookboeken. Nu wandel ik regelmatig even door de Zwanenstraat.
En omdat inspiratie nog inspirerender is als je het kunt delen dit blog..


Eigenaresse van mijn vaste stek ever since is Riejanne. En als Riejanne het boek dat je wilt hebben niet in de winkel heeft (geloof me, dat is een zeldzaamheid met meer dan 1400 culinaire titels) bestelt ze het zo voor je. Voor mij heeft ze al heel wat “niet te krijgen, in herdruk, alleen nog in het buitenland verkrijgbare” boeken weten te bemachtigen.



Soms loop ik binnen voor een cadeau, soms voor een boek voor mijzelf, soms voor studiemateriaal, soms gewoon om wat te neuzen. En dan serveert ze ook nog eens een heerlijke kop koffie waar je van kunt genieten aan de grote leestafel, tijdens het doorbladeren van al dat moois in kookboekenland.















Meestal ga ik naar huis met specifieke titels op het gebied van Patisserie. Of het nieuwste boek dat verschenen is over taartdecoratie. De “Engelse kast” kan ik niet weerstaan omdat daar vaak de beste (niet vertaalde), net verschenen, originele boeken in staan uit Engeland en Amerika.


En als ik dan echt weer naar huis moet, dan lees ik Riejanne’s blog. Waarin ze in geuren en kleuren gerechten verslaat, die ze kookt uit al die mooie boeken.
Een heerlijke plek, letterlijk en figuurlijk, die een aanrader is voor een ieder die geniet van goed en (h)eerlijk eten!

Tuesday, 23 March 2010

Workshop Romantic Cookies



In een drie uur durende workshop leer je zelf koekjes te decoreren met icing, ook wel eiwitglazuur genoemd. Diverse technieken, zoals kleuren van het glazuur en bloemetjes/lijntjes spuiten van icing komen aan bod. Door de “tips en trucs” die gegeven worden, is deze workshop ook bijzonder handig om te volgen voor al diegenen die meer willen weten over het gebruik van icing.

Je gaat naar huis met mooie, heerlijke koekjes en de recepten om deze thuis ook te kunnen bereiden.

Kosten €36,- per persoon, inclusief koffie/thee en benodigde materialen.
Datum: zondag 25 april, 13.00-16.00 uur
Locatie: galerie van salon SpiegelMSpiegel, Rozendaalselaan 3 in Velp (ongeveer 15 min. per bus vanaf station Arnhem, parkeergelegenheid in en nabij winkelstraat

Saturday, 13 March 2010

Masterclass bij Peggy Porschen

Al jaren is ze een groot voorbeeld. Voor mij persoonlijk, voor velen...Voor de bruidsparen wiens bruidstaart zij heeft ontworpen en gemaakt. Voor patissiers, cake decorators, weddingplanners. Ze is een bron van inspiratie. Een trendsetter. Ze is Peggy Porschen.


Fotocredits: Georgia Glynn Smith


Peggy Porschen is cake decorator, patissier, auteur van wereldwijd drie bestsellers: Pretty Party Cakes , Cake Chic en Romantic Cakes. Afgestudeerd aan Le Cordon Blue Londen, eigenaresse van Peggy Porschen Cakes, ze maakte o.a. de bruidstaart voor Stella McCartney. Haar koekjes en taarten sierden de feesten van Madonna, Sting, Elton John, Gwyneth Paltrow, de 70ste verjaardag van Sir Anthony Hopkins.
Need I say more?

Zelfs al kende je haar naam nog niet, je zult vast wel eens ontwerpen van haar gezien hebben in tijdschriften, boeken, op internet. De laatste trend op het gebied van bruidstaarten "mini wedding cakes" is grootendeels gezet door Mrs. Porschen.


Fotocredits: Georgia Glynn Smith

Deze trend wint steeds meer terrein in Nederland. Net als de levensechte bloemen van suiker en de romantische, soms onverwachte kleurencombinaties die zij toepast in haar ontwerpen.

En ik ga eind maart een exclusieve Masterclass van 2 dagen bij haar volgen. Geheel gericht op het ontwerpen en maken van een designers Spring wedding cake.
Van 27 maart tot 3 april is Alle Taarten gesloten. Wanneer ik terugkom uit Londen beloof ik veel mooie foto's en inspiratie.

Tot die tijd, neem alvast een kijkje op de website van Mrs.Porschen; www.peggyporschen.com

Enjoy!

Tuesday, 2 March 2010

Bakkerijdagen 2010

Helaas vinden de bakkerijdagen niet elk jaar plaats. Dus als deze grote vakbeurs één keer in de twee jaar de RAI vult, dan moet ik er natuurlijk naar toe. Inspiratie alom!!!
Samen met vriendin Annemiek en Riejanne van Cook and Book heb ik me werkelijk misselijk geproefd.
Ik kan nu heel veel woorden gaan gebruiken om alles wat ik gezien en vooral ook geproefd heb te omschrijven. Maar soms zeggen beelden meer dan woorden :)

Een hele zaal gevuld met showpieces, met als middelpunt...een show. En wat voor één. Naast een demo aan het einde van de middag was er een battle tussen 2 leden van het Nederlands Patisserie team. Daniël Jongsma maakte onderstaand blauwe kunstwerk. De basis van dit stuk maakte hij eerder, tijdens de battle voegde hij "the missing pieces" toe.
Presentatrice van de battle Vicky Littlejohn interviewde de deelnemers tussentijds. Een hele, hele lange tijd geleden was Daniël te gast bij Life and Cooking waar zijn showstuk sneuvelde...Hij vertelde aan Vicky dat hij het jammer vond dat men zich niet meer herinnerde waarom hij te gast was bij de show. Alle aandacht gaat (nog steeds) uit naar het breken van zijn meesterwerk. Dus bij deze, Daniël was de winnaar van de Dutch Pastry Award. En daarom was hij te gast bij Life and Cooking...



Een detail..

Ronald van Haarlem maakte dit prachtige stuk. Hij was jaren lid van het NPT, maar nam 2/3 jaar geleden afscheid van het team. Omdat een ander lid van het NPT verhinderd was om deel te nemen aan de battle, nam Ronald de honeurs waar. Gelukkig, anders hadden we dit kunststuk moeten missen.


Hier moet een detail van bewonderd worden. Hoe zoet is deze strik??


De battle is uiteindelijk gewonnen door Daniël, maar om Ronald even te citeren: "Volgens mij heeft Daniël meer fans meegenomen." :) Beide heren zijn in het dagelijks leven trouwens goede collega's bij Patisserie Tummers.

Ook de huidige trend in patisserie "macarons" was terug te vinden op de beurs. Sommige waren heerlijk (bakkerij van de Velde), andere iets te zacht. De mooiste waren in elk geval van Hans Heiloo van Unlimited Delicious. Hans was tevens aanwezig bij de demonstraties van het NPT. Hij was ontzettend aardig en vertelde zo gepassioneerd en gedetailleerd over diverse aspecten van de demo. Ik had nog veel langer willen blijven.....
Hans zijn gaven zijn tevens beschikbaar in boekvorm. Hij schreef o.a. mee aan "Happiness is a cupcake." De beste (en mooiste!) recepten in dit boek zijn duidelijk van zijn hand.



Tot slot, nog even de stand noemen van Patisserie en Desserts. Het vakblad voor de patissier, ijsbereider, chocolatier en een ieder die geïnteresseerd is in dit alles. Ik heb direct een nieuw abonnement afgesloten, om me binnenkort weer heerlijk te verliezen in dit blad. Werkelijk een aanrader!

En nu ga ik me verheugen op de bakkerijdagen 2012..Riejanne schreef overigens ook een blog over ons bezoek...