Saturday, 28 November 2009

En jawel, nog meer letters

Het alfabet heeft "maar" 26 letters. Valt best wel mee, toch?
Niet als je ze allemaal in chocolade voorbij ziet komen hoor :) Puur, melk, wit; elke maat letter heeft zijn eigen manier van decoreren. Zo worden de "kleintjes" met een mooi patroontje bespoten, in de vorm van de letter. De middelmaatjes worden gedecoreerd met sierlijke lijntjes en handgegoten roosjes en blaadjes, de grootste maat krijgt beiden.
Eén van de meest verkochte letters is de letter "M", omdat men nog steeds denkt dat hier meer chocolade verwerkt in wordt dan in de "I" of de letter "L".
Bij deze direct even dat misverstand uit de wereld helpen :) Alle maten chocoladeletters worden gegoten in een mal die telkens hetzelfde gewicht aan chocolade kan dragen. De "I" weegt dus hetzelfde als de "M".
Een hele, hele kleine stapel vandaag gemaakte letters:Alhoewel ik vandaag veel chocoladeletters de revue heb zien passeren, ben ik bezig geweest met iets compleet anders. Uiteraard van chocolade natuurlijk, ik bevond mij immers in het atelier van Chocolaterie Mousset :)
Ik wil heel graag vertellen wat ik aan het maken ben, maar hou het nog even geheim. Het is nog een beetje te vroeg. Terwijl ik bezig ben maak ik steeds foto's, dus nog eventjes wachten en ik zal alles uit de doeken doen; in geuren en kleuren en beeld....

No comments:

Post a Comment