Sunday, 30 May 2010

Jasmine Star

A blog in English? Yes, in English, because the lady I want to write about is American and ofcourse she must be able to read this blog too!

I just love weddings. I love making the weddingcake! Infact, I eat and breath cake :) I love hearing about the preparation of the wedding during tasting sessions. I love people being in love. But most of all, I just love beauty..
And beauty is to be found in so many things in life; flowers in a field in springtime, the smile of my daughter, my dog with a little wind in her ears, new shoes :) and the photographs of Jasmine Star!



I while ago I saw the photographs of Jasmine for the first time and I just couldn't believe my eyes. These photo's aren't just pics made with a camera! No, these are moments of beauty, shown in a picture made by an artist. How can one person captivate light in a way you feel the sun is in your room?



How can a person show the love of two people in a way you know these two are meant to be together?
I only have one answer to all these questions...JASMINE STAR!!
Since she was voted as a Top Ten Wedding Photographer in the world by American photo in 2009 and also as a Top Ten most Influential Photographer by Photo District News in 2010, you must have seen her photographes somewhere too. Or photographes inspired by her work.
Look at these photo's of a French inspired Bridal shower..





Or the bridesmaids on this photo. If you see this photo you just know you have to have lot's of bridesmaids as a bride!


And besides the beautiful photographes (or are they little paintings?) she writes an inspirational blog! Filled with personal words her blogs are not only eye candy to look at, they move me. Reading Jasmines blog I laugh, I feel inspired, I get happy and I even have tears in my eyes. Her blog has become a moment of my day that fills my heart with beauty.



I just had to write a blog about Jasmine, because beauty needs to be shared in life! I know the photographs of Jasmine will be an inspiration to lots of others here in Holland. Also, Jasmine just gave an interview about wedding photography tips. Have a look at it on her blog...


Jasmine is a lifestyle photographer for fabulous peoples...Dear Jasmine, you are fabulous! Thank you for your inspiration and all the beauty you capture. Just know it's been seen all over the world.
Have a look on Jasmine's blog and website and be suprised. Don't forget to have a look at the documentary's on her website!
One last beautiful picture made by Jasmine, they're so many. Which one is your favourite?




Saturday, 29 May 2010

Masterclass Peggy Porschen online

Na alle bijzondere, leuke, enthousiaste reacties op het artikel in de Telegraaf maandag 10 mei jl. is er nu eindelijk de nieuwsbrief en de online aankondiging van de masterclass door Peggy Porschen. Exclusief voor Alle Taarten in Nederland!

Tijdens de proefsessies van de afgelopen weken is mijn bezoek aan Londen en de masterclass die ik daar volgde veel besproken. Niet elke bruid of bruidegom weet wie Peggy is, maar dat duurt niet lang meer!

Peggy Porschen is de trendsetter op het gebied van bruidstaarten en bruidspatisserie in Europa op dit moment! De populaire mini/1-persoons bruidstaartjes? Door haar ontworpen en een hit geworden! Prachtige, romantische cupcakes in bollywood kleurtjes? Ja, ook weer Peggy...
Diverse etages bruidstaart gestapeld zonder truttige standaard tussen de lagen? Ja, Peggy bracht ook deze trend naar Nederland en Europa...Dus, dank aan Peggy! Voor de inspiratie, de vernieuwing, haar vernieuwende en heerlijk romantische ontwerpen!
En tjsa, ik ben best een beetje erg trots dat ze speciaal voor Alle Taarten tijd in haar agenda vrij maakt en een masterclass "Wedding Cakes" komt geven.
Ook ben ik bijzonder blij met alle enthousiaste reacties en de deelname van collega's aan deze masterclass. Want Peggy bracht trends naar Nederland die niet meer weggaan en wij straks na het volgen van de masterclass vol trots aan alle bruidsparen kunnen presenteren. Kijk, zo mooi kan een taart nou zijn!!

Voor alle geïnteresseerden; alle beschikbare info staat nu online op mijn site. Ook geef ik geregeld een nieuwsbrief uit met daarin het laatste nieuws over de komst van Peggy en nieuws rondom Alle Taarten. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@alletaarten.nl Wil je je inschrijven voor de masterclass? Mail dan naar info@alletaarten.nl en vraag om een inschrijvingsformulier. Echter, niet alle inschrijvingen kunnen gegenereerd worden door de ongelooflijke interesse. Er is een wachtlijst..maar ja, niet geschoten is altijd mis!

Tenslotte, voor alle bruidsparen. Laat je inspireren door al het moois dat Peggy maakt op www.peggyporschen.com

Monday, 10 May 2010

Telegraaf

Zoals je misschien al gelezen hebt staat er vandaag een artikel over mijn bezoek aan Peggy Porschen en de masterclass die ik daar volgde in de Telegraaf.
Ik heb enkele weken niets los gelaten maar kan het nu met grote trots vermelden!

Peggy Porschen komt exlcusief voor Alle Taarten naar Nederland! Om een drie-daagse masterclass te geven in Wedding Cakes.

Meer info volgt op mijn site in de komende dagen.
Wil je alvast op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen? Stuur dan een mailtje naar nieuwsbrief@alletaarten.nl

Thursday, 22 April 2010

Nieuwe workshop

Ondanks de vele berichten en verzoekjes nog steeds geen blog over mijn bezoek aan Londen :) Later deze week meer info en duidelijkheid :)
Tot die tijd, er is weer een nieuwe mogelijkheid om een workshop Romantic Cookies te volgen, oftewel het decoreren van koekjes met icing.

Locatie van de workshops is veranderd. Alle Taarten werkt samen met Cook and Book in Arnhem. Ja, die mooie winkel van vorig blog...Dus behalve een hele leuke, informatieve en inspirerende workshop kun je ook nog genieten van een winkel gevuld overheerlijke kookboeken (waaronder veel boeken over taart/decoratie).

Inschrijven voor de workshop is simpel. Volg deze link naar de webshop van Cook and Book, bestel de workshop en je plekje is definitief!

Tot zaterdag 22 mei aanstaande!

Saturday, 10 April 2010

Cook & Book Arnhem; Inspiratie

Weer terug uit Londen. En zoveel verhalen, inspiratie, ontmoetingen en ideeën rijker. Meer daarover in mijn volgende blog, waarom pas in een volgende blog? Ook meer daarover in een volgende blog.. :)
Maar omdat inspiratie alom belangrijk is en niet alleen in Londen te vinden is, dit blog. Het is voor mij zelfs dicht bij huis en ik ben er inmiddels kind aan huis :)

Ik heb de “vreemde”gewoonte om kookboeken te lezen, zoals men ook wel een roman leest. Ik lees ze in het Nederlands, in het Engels, in het Italiaans en met een beetje woordenboekenhulp ook soms in het Frans.
Ik lees ze primair om inspiratie op te doen voor nieuwe smaken, nieuwe recepten, maar soms ook om de mooie foto’s van landen, plaatsen en gerechten. Ik ben dol op kookboeken in de “nieuwe stijl”, waarbij de auteur iets persoonlijks vertelt bij elk recept. Ik ben verzot op “antieke” kookboeken. Ik koester dan ook “Het kookboek van de Haagsche School” dat ik van mijn oma kreeg, de kaft ligt inmiddels los naast het boek. Stukgelezen.
En ik vind het heerlijk om mensen te treffen die genieten van (h)eerlijke smaken.

Zo “vond” ik dus ook Cook&Book. Kon ik voorheen alleen maar naar Amsterdam om mezelf te verliezen tussen allemaal kookboeken. Nu wandel ik regelmatig even door de Zwanenstraat.
En omdat inspiratie nog inspirerender is als je het kunt delen dit blog..


Eigenaresse van mijn vaste stek ever since is Riejanne. En als Riejanne het boek dat je wilt hebben niet in de winkel heeft (geloof me, dat is een zeldzaamheid met meer dan 1400 culinaire titels) bestelt ze het zo voor je. Voor mij heeft ze al heel wat “niet te krijgen, in herdruk, alleen nog in het buitenland verkrijgbare” boeken weten te bemachtigen.



Soms loop ik binnen voor een cadeau, soms voor een boek voor mijzelf, soms voor studiemateriaal, soms gewoon om wat te neuzen. En dan serveert ze ook nog eens een heerlijke kop koffie waar je van kunt genieten aan de grote leestafel, tijdens het doorbladeren van al dat moois in kookboekenland.















Meestal ga ik naar huis met specifieke titels op het gebied van Patisserie. Of het nieuwste boek dat verschenen is over taartdecoratie. De “Engelse kast” kan ik niet weerstaan omdat daar vaak de beste (niet vertaalde), net verschenen, originele boeken in staan uit Engeland en Amerika.


En als ik dan echt weer naar huis moet, dan lees ik Riejanne’s blog. Waarin ze in geuren en kleuren gerechten verslaat, die ze kookt uit al die mooie boeken.
Een heerlijke plek, letterlijk en figuurlijk, die een aanrader is voor een ieder die geniet van goed en (h)eerlijk eten!